Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Shaping FeelingsShaping Feelings


De COVID-19-pandemie verstoort op een ongekende manier elk aspect van het leven van mensen. Hoewel veel van de gevolgen, zoals de fysieke en sociale distantie en het wegvallen van publieke diensten en infrastructuur, de hele samenleving raken, ervaren verschillende leeftijdsgroepen en gemeenschappen deze de maatregelen op verschillende manieren. Meer en meer lijkt duidelijk te worden dat de sociaal-economische kloof in de samenleving wordt weerspiegeld  in de wijze waarop de pandemie wordt ervaren. Hoe creëren we ruimtes om deze ongelijkheid en deze verschillende gevoelens te verwerken?

Sinds het begin van de coronacrisis bleef Framer Framed samenwerken met kunstenaars, opvoeders, ngo’s, lokale scholen en de lokale overheid om verschillende vormen van activiteiten te creëren in Amsterdam Noord en Oost voor kinderen, jongeren en kwetsbare groepen.

Deze artistiek-maatschappelijke activiteiten proberen veilige ruimtes te bieden voor actief luisteren, voor zorg en samen-zijn in tijden van angst en beklemming, waar ongrijpbare en non-verbale gevoelens in verschillende vormen kunnen worden gematerialiseerd. Shaping Feelings visualiseert  niet alleen de creatieve geesten en wensen van Amsterdammers over verschillende generaties en beroepen heen, maar herbevestigt ook het belang om maatschappelijk relevant en verantwoordelijk te zijn als een cultureel platform dat de ethiek van zorg, gezamenlijkheid en het welzijn van mensen onder de aandacht brengt. Het wijst ons op de kern van onze werkwijze.

Featured Projects:

All You Need is Love
Voedselbank Molenwijk
Frigiti Tori
Future Today
i-psy Arts Atelier
Ideeënbibliotheek voor de post-pandemische toekomst
Mini Parades in Molenwijk
Pedestals of Clay
Stay Strong Photo Stories
Taal voor Eenzaamheid
Deze zaal is gecureerd door:
Framer Framed


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West