Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Publieksprogramma

 

In de digitale tentoonstelling Corona in de Stad toont het Amsterdam Museum, met meer dan veertig aangesloten Amsterdamse partnerorganisaties en vele Amsterdammers zelf, de impact van het coronavirus op de stad Amsterdam en haar bewoners. Tijdens het online publieksprogramma’s nodigen Margriet Schavemaker (artistiek directeur) en Maurice Seleky (hoofd communicatie & marketing) verschillende curatoren, makers en partners uit om te vertellen over hun digitale tentoonstellingszalen.

 

Jongeren in de stad

Estafette-uitzending: 1 jaar Corona in de Stad

Het Amsterdam Museum blikt terug op de alsmaar groeiende verzameling van verhalen over deze tijd: Corona in de Stad. In een zes uur durende live uitzending lichten we de mooiste verhalen uit, spreken we met Amsterdammers over de gedichten, video’s, foto’s, tekeningen en geluidsfragmenten die zij instuurden en staan we stil bij het éénjarig bestaan van deze digitale tentoonstelling.

15 mei

Aflevering 7

Op donderdag 25 juni schuiven Imara Limon (conservator Amsterdam Museum) en Luciano de Boterman (fotograaf) aan om te vertellen over de ‘Black Lives Matter’ zaal. Fouad Lakbir (storytelling coach), Ilias Zian (programmamaker OBA) en Wilco Tuinebrijer (psychiater en curator) zijn te gast om hun zalen te presenteren. Ook komt architectuurcriticus René Boer aan het woord over de stad zonder stedelijkheid en spreken we met studenten antropologie die onderzoek deden naar studeren ten tijde van corona.

25 juni 2020

Aflevering 6

Een poëtische editie van onze talkshow ‘Corona in de Stad Live’ bij het Amsterdam Museum dankzij de prachtige bijdrage van onder meer de stadsdichter van Amsterdam – Gershwin Bonevacia. Ook vertelt Noraly Beyer (nieuwslezer) over haar keuze voor een gedicht van Derek Walcott. Diana Ozon & Mathilde muPe (kunstenaars) en José Boon & Paul Knevel (publiekshistorici) bespreken hun inzendingen.

18 juni 2020

Aflevering 5

In deze aflevering is Omar Adalhak (maker) aan het woord over zijn geschreven stuk voor de site, waarin hij vertelt over zijn recente ervaringen in de stad. Yassine Boussaid (De Meervaart) en Judith Hoekstra (Joods Cultureel Kwartier) komen vertellen over hun zalen. Vervolgens zijn Sara Luijters (journalist) en Lin Woldendorp (fotograaf) te gast vanwege hun fotoserie Amsterdam op de Stoep.

11 juni 2020

Aflevering 4

Op 4 juni zijn Kitty Weber, Louis Vissere en Joke Stijnman, en Lieve van Lenteren te gast in het teken van hun inzendingen over mondkapjes. Het tweede panel met Aukje Dekker en Arthur van Beek (Sexyland) en fotograaf en kunstenaar Willemieke Kars gaat over de kritische selecties die zij maakten uit alle inzendingen voor Corona in de Stad.

4 juni 2020

Aflevering 3

In deze aflevering leidt Vanessa Vroon een gesprek met Ronald Kroon (Euromoslim) en Nancy Berk (Zusters voor Zusters) over de beleving van Ramadan in tijden van corona. Charley Fiedeldij Dop (Pakhuis de Zwijger), Ewa Scheifes (Stichting NDSM-werf) en Govert Flint (maker) komen vertellen over hun zalen en inzendingen. In het laatste panel zijn Josien Pieterse (Framer Framed), Tunc Top (maker) en Elke Uitentuis (maker) aan het woord.

28 mei 2020

Aflevering 2

Op 21 mei spreken we Kees Blijleven (Theater De Krakeling), Ifgencio Lieveld (scholier) en Heleen Terwijn (IMC Weekendschool) over de impact van corona op kinderen. Vervolgens is Lemuël de Graav te gast met een spoken word performance. In het laatste panel vertelt Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer) over de zaal van De Groene Amsterdammer en Geeske Hattuma (televisiemaker) over haar reeks inzendingen.

21 mei 2020

Aflevering 1

De eerste aflevering van Corona in de Stad wordt officieel geopend door burgemeester Femke Halsema. Vervolgens gaan de presentatoren in gesprek met gastcuratoren Tom van der Molen (Amsterdam Museum) en Jörgen Tjon A Fong (Urban Myth). Kim Marquardt (IC verpleegkundige), Marja de Kinderen (Slechthorend Amsterdam), Dick Glastra van Loon (Eigenwijks Nieuw West) en Fouad Lakbir (storytelling coach) komen ieder vertellen over hun bijzondere inzendingen. Het laatste panel draait om hoe de kunstwereld heeft gereageerd op corona, met Tanja Karreman (Nieuw Dakota), Jacqueline Grandjean (Oude Kerk) en theatermakers Mara van Nes en Sem Jonkers.

15 mei 2020


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West