Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Humans of Amsterdam
Sinds 2012 portreteer en schrijf ik verhalen van mensen op straat in Amsterdam. Deze verhalen vormen samen het project Humans of Amsterdam. Inmiddels heb ik een paar duizend mensen gefotografeerd en heeft het project meer dan 550.000 volgers wereldwijd. Toen de pandemie uitbrak en de mensen uit het straatbeeld verdwenen, was ik onzeker over de toekomst van mijn project. Ik vroeg mij af hoelang het nog zou duren voordat ik mijn werk weer zou kunnen oppakken. De eerste weken waren de straten leeg maar gelukkig werden mensen uiteindelijk weer onderdeel van het straatbeeld. Al was het maar even voor een wandeling. Niemand kan immers de hele dag binnen blijven.

In deze zaal is een selectie verhalen verzameld van mensen die ik op straat ben tegengekomen in het eerste anderhalf jaar  van de pandemie. In mijn werk ben ik altijd op zoek geweest naar menselijke verhalen die kenmerkend zijn voor de persoon die tegenover me staat. Die verhalen gaan altijd over de mensen zelf en ook in de pandemie ben ik niet van mijn werkwijze afgeweken.

De pandemie heeft een grote impact op de samenleving; in deze verhalen schemeren de kleine en grote gevolgen van het coronavirus door in de verhalen van de mensen op straat.
Deze zaal is gecureerd door:
Debra Barraud

Deze zaal is gecureerd door:
Debra Barraud


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West