Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op mediumOver de tentoonstelling

In de digitale tentoonstelling Corona in de Stad toont het Amsterdam Museum – met vele partners – de impact van het coronavirus op de stad Amsterdam en haar bewoners. 


Corona in de Stad
is een levende, groeiende tentoonstelling én een luisterplatform. Iedereen kan een verhaal inzenden – v
an ontroerende reportages van bezoek op afstand aan naasten tot verstilde fotos van de lege stad; van aangrijpende berichten vanuit de vitale sectoren tot creatieve verbeeldingen van het leven in quarantaine. Een team van gastcuratoren en museummedewerkers plaatst elke week een keuze uit de vele inzendingen in perspectief in digitale ‘zalen’.

De eerste zalen zijn gewijd aan themas als De Dam, De stille stad, Nieuw gedrag en Het leven in isolatie. Daarnaast laat een aantal van de deelnemende partnerorganisaties zien wat zij de afgelopen maanden aan verhalen en beelden hebben verzameld. Elke week op donderdagmiddag volgen er nieuwe zalen die tijdens het online publieksprogramma Corona in de Stad Live worden gepresenteerd.

Daarnaast kun je ook de gehele collectie ontdekken. Want alle inzendingen worden onderdeel van de digitale collectie van het Amsterdam Museum. Zodat ze deel uit gaan maken van het verhaal van onze stad. Ons collectieve geheugen dat we samen optekenen en voor de toekomst bewaren.

Alle verhalen zijn nog steeds welkom. Om de gevolgen van de coronacrisis op alle Amsterdammers en de nieuwe ontwikkelingen in de anderhalvemetersamenleving in te beeld te krijgen, zijn we extra op zoek naar meer bijdragen over zorg, kinderen, religie en leven met nieuwe regels. Wil je ook een bijdrage inzenden? Doe dat dan hier. Mis je iets of heb je een idee voor een zaal? Laat het ons weten. Veel plezier, en pas goed op jezelf en elkaar!

 

15 mei 2020
Amsterdam Museum


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity