Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Frigiti Tori : Untold Stories, Shared History (Muriël)

 

Frigiti Tori

Untold Stories, Shared History

Frigiti Tori, wat vertaald vanuit het Surinaams Vergeten Verhalen betekent, is een samenwerking met de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten, waarin wij van Homing een serie workshops ontwikkelen die de structuur van het gamen integreert in de vergeten verhalen van de eerste generatie Surinaamse ouderen in Nederland. De vier essentiele onderdelen van de workshops zijn: Selectie, Specifiek, Verfijning en Respectievelijk.

Framer Framed faciliteert de workshops en presentatie samen met Rijksakademie van Beeldende Kunsten.


 

Muriël

Muriël in de jaren zestig in haar huiskamer in Paramaribo. De foto is genomen tijdens een verjaardagsfeest met haar familie. Haar jongere zusje zit links van haar op de foto. Het fotomoment is enkele jaren genomen voordat zij als studente naar Nederland vertrok.

 

Muriël bezoekt in de jaren negentig een van haar jongere zusjes in het Surinaamse district Wanica. Op dat moment woont Muriel al jaren in Nederland.

 

 

Thuis op de bank vertelt Muriël haar verhaal waarin zij als studente moederziel alleen naar Nederland vertrok en erg moest wennen als tiener in een vreemd land waar zij vrijwel niemand kende.

 

Muriël geniet van de zon in haar huidige nieuwe woning in Amsterdam oost.

Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West