Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding Shaping Feelings

Future Today

Eind 2016 initieerde Framer Framed een onderzoek in de Molenwijk, uitgevoerd door een groep Masterstudenten Sociologie van de UvA. Dit onderzoek, onder leiding van Adeola Enigbokan, bestond uit veldwerk in de buurt en was bedoeld om de wijk te leren kennen en de behoeften van Molenwijkbewoners op cultureel gebied in kaart te brengen. Hieruit kwam onder andere naar voren dat activiteiten voor jongvolwassenen – vooral voor jonge vrouwen – beperkt zijn.

Wij willen ons met Future Today dan ook richten op jonge vrouwen van 16-17 jaar die door corona een moeilijke tijd doorgaan en die het fijn vinden om zich creatief te ontwikkelen. Centraal staat het onderzoek naar wie ze zijn en wat hun wensen zijn voor de toekomst. Vertrekpunt is de situatie waar de deelnemers zich vandaag in bevinden:

Wat houd je vandaag bezig? Wat is je ideaalbeeld voor over 6/7 jaar? Hoe ziet je omgeving eruit? Hoe ziet het eruit als je dat tekent? Wat zou je willen veranderen? Zijn er wellicht dingen die je moet loslaten om daar te komen? Wat zou jouw eerste stap vandaag zijn om daar te komen? Doel van Future Today is empowerment door middel van creatieve zelfexpressie, positieve (zelf)bekrachtiging en verbeelding van de eigen identiteit en de toekomst. Daarbij willen we de verbinding met de omgeving, de wereld, en anderen stimuleren.

Het volledige resultaat van het project is ontworpen in een boekje en kan worden bekeken via deze link.


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity