Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Drawing Stories
Deze online presentatie verandert met de tijd en weerspiegelt de ontwikkeling van verhalen, ervaringen en verwachtingen van de deelnemende kunstenaars. Zij tekenen verhalen gebaseerd op hun observaties en ervaringen.

Van het ene op het andere moment was alles anders. Gemis van geliefden, afstand houden en binnen blijven. De lockdown gaat gepaard met nieuwe hoop en ideeën: dat we op een breekpunt staan om alles anders te doen, dat welzijn vóór welvaart gaat, dat duurzaamheid een leidend principe is als de consumptiemaatschappij plat ligt. Dat we lokale producenten en buurtwinkels moeten koesteren. Dat we de schoonheid zien van mensen en hun verhalen, de stad en natuur.

Voor sommigen wordt dit hoopvolle gevoel van verandering overstemd door angst of teleurstelling. Zijn we echt zo solidair als het minder gaat? Wie het goed heeft houdt het goed, wie niet die krijgt het slechter. Want hoe verloopt een lockdown als je niet gezond bent, zonder huis, baan, geld of in geestelijke nood?

Bij uitstek een periode waarin kunstenaars een cruciale rol innemen in het verbeelden, duiden en kritisch volgen. Wat blijft bij het oude, wat zal veranderen, wat kan veranderen? Reflecties van Amsterdamse kunstenaars op het nu, toen en toekomst in een periode van crisis.

Ook laten wij onszelf niet buiten beschouwing, Framer Framed een Amsterdamse presentatie instelling. Wie zijn we? Wat doen we? En hoe passen wij onze rol aan bij deze veranderingen?

Deelnemende kunstenaars
TuncTop
Marieke Zwart
Salim Bayri
We Sell Reality
Gluklya
Domenique Himmelsbach de Vries
BetweenTwoHands
i-psy Arts
Deze zaal is gecureerd door:
Framer Framed


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West