Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Stay Strong Photo Stories

Hoe blijf je in verbinding met jezelf en de ander in een tijd waarin we afgezonderd en op afstand van elkaar moeten leven? Het idee voor Stay Strong Photo Stories ontstond toen Nederland midden in de COVID- 19 periode verkeerde. Afgelopen mei is de eerste editie van het project van start gegaan onder leiding van Karine Versluis (Picture Bridge Foundation). Karine Versluis is documentaire fotograaf, sociaal werker en initiatiefnemer van participatieve projecten. 

De workshops staan in het teken van de huidige periode, die voor veel mensen een onzeker gevoel met zich mee brengt. Door middel van fotografie en verhalen legt Stay Strong Photo Stories verbindingen tussen mensen van verschillende groepen, leeftijden en achtergronden. Zoals de kunstenaars van i-psy art therapy open atelier program, de ervaringsdeskundigen van ExpEx, en de jonge statushouders van Startblok Elzenhage en Warm Welkom. Aan de hand van vier (online) workshops werken deelnemers aan concrete opdrachten waarin ze met beelden een verhaal vertellen en hun dagelijkse leven in beeld brengen. Meer werken uit de Stay Strong Photo Stories zijn hier te vinden.

 


 

1. Moraya De Haan:

Soms gaat het niet om wat er is maar om wat je ziet.

Huizen, een boom, de maan en wolken. Ik zie meer, ik zie het sprookje van vroeger waar ik nog geen beeld bij kon vormen.

 

2. Lotte Bout

Regen is voor mij een blijk van hoop. Ik heb enorme klimaatzorgen en zorgen over het toekomstperspectief van de wereld. Denk aan de opwarming, periodes van extreme droogte e.d. Ik geniet dan ook écht volledig als ik de regen zie vallen op de tegels in onze tuin. Een hoopvolle gedachte is voor mij dat de natuur zichzelf kan herstellen en we wellicht onze schade aan de wereld kunnen indammen door mee te denken met de natuur in wat die nodig heeft. Zeker in de coronatijd ben ik erg gaan piekeren over de toestand van de aarde en is de bewustwording hiervan nog groter geworden, maar heeft mijn pessimistische houding ook ruimte gekregen voor hoopvolle gedachten en maakbaarheid.

 

3. Nathalie Bronkhorst

Toen ik buiten op een bankje zat zag ik deze schildpad. Deze schildpad had erg veel pogingen nodig om eindelijk goed op het randje terecht te komen en vooral te blijven. Het doorzettingsvermogen van deze schildpad gaf mij wel kracht.

 

4. Ilia Ivanov

Met deze foto wil ik mensen aanmoedigen om vanuit een andere hoek meer naar de omgeving te kijken. Ik zag het figuur van een paard in de wolken.

 

5. Anne Krul

‘ik ga op reis en neem mee…..’ vanaf mijn tekentafel.

Ik ben mijn rommelkamer aan het opruimen en kwam deze tegen op mijn bureau. 11 jaar geleden heb ik deze foto uitgeknipt. Ik moest denken aan verbinding in de tijd, op reis, iemand die bid. Het is een foto van hoop en aarzeling. De zin/noodzaak om te reizen.

 

6. Benedetta Calisse Moroni

Cactus & Kameel

Het was koud buiten. Ik bleef de hele dag thuis. Ik hou van oriëntaalse beelden. Deze komt uit Dubai. Ik zie de zon door de ramen. Ik was die dag alleen en ging maar praten tegen de cactus en de kameel. Wie weet, mis jij je thuis ook?

 

7. Kabo Lee

shifting spaces

being one with

the unexplored


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam