Filters

Wis alle filters

On subject

On medium

Stay Strong Photo Stories

How do you stay in touch with yourself and the other in a time when we have to live in isolation and at a distance from each other? The idea for Stay Strong Photo Stories arose when the Netherlands was in the middle of the COVID-19 period. The first edition of the project started last May, led by Karine Versluis (Picture Bridge Foundation), documentary photographer, social worker and initiator of participatory projects.

The workshops are devoted to the current period, which causes many people to feel insecure. Through photography and storytelling, Stay Strong Photo Stories makes connections between people of different groups, ages and backgrounds. Such as the artists of the i-psy Arts therapy open studio program, the experts of ExpEx, and the young status holders of Startblok Elzenhage and Warm Welcome. On the basis of four (online) workshops, participants work on concrete assignments in which they tell a story with images and visualize their daily life. more works from the Stay Strong Photo Stories can be found here.

 


 

Image creator and description from left to right:

 

1. Moraya De Haan:

Soms gaat het niet om wat er is maar om wat je ziet.

Huizen, een boom, de maan en wolken. Ik zie meer, ik zie het sprookje van vroeger waar ik nog geen beeld bij kon vormen.

 

2. Lotte Bout

Regen is voor mij een blijk van hoop. Ik heb enorme klimaatzorgen en zorgen over het toekomstperspectief van de wereld. Denk aan de opwarming, periodes van extreme droogte e.d. Ik geniet dan ook écht volledig als ik de regen zie vallen op de tegels in onze tuin. Een hoopvolle gedachte is voor mij dat de natuur zichzelf kan herstellen en we wellicht onze schade aan de wereld kunnen indammen door mee te denken met de natuur in wat die nodig heeft. Zeker in de coronatijd ben ik erg gaan piekeren over de toestand van de aarde en is de bewustwording hiervan nog groter geworden, maar heeft mijn pessimistische houding ook ruimte gekregen voor hoopvolle gedachten en maakbaarheid.

 

3. Nathalie Bronkhorst

Toen ik buiten op een bankje zat zag ik deze schildpad. Deze schildpad had erg veel pogingen nodig om eindelijk goed op het randje terecht te komen en vooral te blijven. Het doorzettingsvermogen van deze schildpad gaf mij wel kracht.

 

4. Ilia Ivanov

Met deze foto wil ik mensen aanmoedigen om vanuit een andere hoek meer naar de omgeving te kijken. Ik zag het figuur van een paard in de wolken.

 

5. Anne Krul

‘ik ga op reis en neem mee…..’ vanaf mijn tekentafel.

Ik ben mijn rommelkamer aan het opruimen en kwam deze tegen op mijn bureau. 11 jaar geleden heb ik deze foto uitgeknipt. Ik moest denken aan verbinding in de tijd, op reis, iemand die bid. Het is een foto van hoop en aarzeling. De zin/noodzaak om te reizen.

 

6. Benedetta Calisse Moroni

Cactus & Kameel

Het was koud buiten. Ik bleef de hele dag thuis. Ik hou van oriëntaalse beelden. Deze komt uit Dubai. Ik zie de zon door de ramen. Ik was die dag alleen en ging maar praten tegen de cactus en de kameel. Wie weet, mis jij je thuis ook?

 

7. Kabo Lee

shifting spaces

being one with

the unexplored


Our
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West