Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding Shaping Feelings

Ideeënbibliotheek voor de post-pandemische toekomst

Sociaal kunstenaar Domenique Himmelsbach de Vries heeft tijdens zijn residentie in Werkplaats Molenwijk gewerkt aan een ideeënbibliotheek met daarin 120 schetsplannen voor sociale interventies die hij ontwikkelde in dialoog met buurbewoners tijdens wekelijkse spreekuren. Tijdens de spreekuren konden omwonenden hun eigen vraagstukken inbrengen, om artistieke reflectie te ontvangen en nieuwe ideeën te ontwikkelen.

 

In september 2020 begon Domenique Himmelsbach de Vries aan zijn residentie in Werkplaats Molenwijk. Werkplaats Molenwijk is een gemeenschappelijke ruimte en kunstenaarsresidentie in Amsterdam-Noord die plek biedt voor verbinding van de buurt met culturele initiatieven. De residentie van Himmelsbach duurde twee maanden, waarin hij wekelijks, van woensdag tot en met vrijdag, aanwezig was.

 

Ter afsluiting van zijn residentie heeft Himmelsbach de uitgewerkte Ideeënbibliotheek beschikbaar gesteld aan de bewoners van Molenwijk, op een manier waarop niemand ze kan missen. Zo’n 120 idee schetsen zijn in december 2020 door de hele wijk op lantaarnpalen te zien. Himmelsbach nodigt je uit om in deze donkere dagen een gezonde inspiratie wandeling door Molenwijk te ondernemen en deze onconventionele manier van denken voor uw eigen vraagstukken in te zetten.

 

Een terugblik op zijn residentie is nu ook beschikbaar in de vorm van een fanzine. In de fanzine toont Himmelsbach een terugblik van zijn residentie. De terugblik is verrijkt met schetsen en ideeën die zijn opgedaan in gesprekken met buurtbewoners. In het fanzine wordt ook de Himmelsbach Methode geïntroduceerd, waar de lezer ‘gereedschap’ krijgt om verfrissend zijn eigen vraagstukken te benaderen. De fanzine zal begin december 2020 in beperkte oplage worden gedrukt.

 

FANZINE: Ideeën voor crisis en gemeenschap

door Domenique Himmelsbach


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West