Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video

Dag, oude stamppot

Dag, oude stamppot is een kunstinstallatie die het verlies van oude mensen die ons in stilte verlaten door het Coronavirus weergeeft en eert. Het delen van herinneringen met elkaar maakt de sterftecijfers voelbaar. Zo kunnen we makkelijker begrip voor elkaar tonen in deze gekke Corona tijd. .

Dag, oude stamppot creëert een ruimte waarin bijzondere herinneringen met dierbaren worden herdacht. Gedeelde maaltijden, grappige kookverhalen en bijzondere recepten, die nooit meer op die ene, herkenbare wijze door dat speciale persoon zal worden klaargemaakt. Tegelijkertijd toont de kunstinstallatie het verscheurende karakter van het Coronavirus. Dag, oude stamppot zet aan tot het delen van gevoelens en zorgt ervoor dat we stil staan bij wie (of wat) we missen. Het kunstproject wil een voelbaar, persoonlijker beeld creëren bij de sterftecijfers. Ieder persoon die staat voor een getal, had persoonlijke relaties, eigen voorkeuren, gewoontes en smaken en speelt een rol in iemands’ herinnering.

Dag, oude stamppot is gesponsord door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst en was van de zomer te zien in het raamkozijn van Galerie Hooffzaak. Nu Corona zo relevant is in Amsterdam, zoekt het een nieuwe plek om mensen te blijven herinneren aan de impact van het virus, en ook om ervaringen en leed met elkaar te delen!

door Rosa Smits & Leonardo Guidi


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity