Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

City Stills, ‘Stadslandschappen van de 1,5 meter-samenleving in Nieuw-West’

Stadsstrand Sloterplas, 20 mei 2020. Mensen staan in de rij voor een ijsje.

Fotograaf Mariette Carstens deed een fotografisch onderzoek naar de 1,5 meter-samenleving in Amsterdam Nieuw-West, die zij verbeeldde in stadslandschappen. Vastgelegd is hoe de bewoners van Niet-West zich verhouden tot ‘het nieuwe normaal’.
Na een gedegen vooronderzoek koos Carstens ervoor om de serie voornamelijk te fotograferen op verschillende pleinen gelegen rond een winkelcentrum. Hier komen de bewoners immers in grote getale samen en kon ik de 1,5 meter-samenleving visueel zichtbaar maken.

Vanuit het besef dat de coronacrisis – van ‘intelligente lockdown’ tot ‘ruimte met regels’ – van tijdelijke aard zal zijn, wil Carstens met deze fotoserie een bijdrage leveren aan een uniek tijdsbeeld in Amsterdam Nieuw-West.

Met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst, VAN AS print & sign Amsterdam, de Ondernemersvereniging Osdorpplein BIZ, de OBA Osdorp en het advies van Iris Dik.

 

***

Mariette Carstens is fotograaf van landschapsarchitectuur en werkt hoofdzakelijk projectmatig aan eigen opdrachten. Ze heeft diverse fotoboeken in eigen beheer uitgebracht, waaronder Tuinen van West: een transformatie in beeld en Circulaire Economie: Haarlemmermeer en de haven van Amsterdam.

www.mariettecarstens.nl

door Mariette Carstens


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity Het huis van Amsterdam