Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Beelden bij corona

Dit is een kleine tentoonstelling van schilderijen van Jaap Schreurs uit mijn collectie. Ik maakte het in een spontane opwelling op herdenkingsdag, 4 mei. De teksten erbij maakte ik ook spontaan, ze hebben geen pretentie. De opbouw is: begin en einde positief (solidariteit, hoop), daarna lopen in de tussenliggende pagina’s de spanningen geleidelijk op: eenzaamheid, geen fysieke contacten, ouderen geen bezoek, de realiteit van de dood onder ogen moeten zien.

Ik heb het niet speciaal voor iemand gemaakt, maar achteraf denk ik dat het gebruikt kan worden in digitale kerkdiensten, en ook bij pastorale of psychotherapeutische digitale sessies. Misschien ga ik het nog verder uitwerken, daar moet ik nog over nadenken.

door Agneta Schreurs


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam