Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video

Mondkapjes in coronatijd, juni 2020

Vrijwilligers bij de naai-inloopcursus bij De Boomsspijker hebben o.l.v. Andrea Palm in coronatijd aan hun medemens gedacht, ofschoon ze zelf tot de risicogroep behoren. We zien dat ook in moeilijke tijden de goede wil in de mens behouden blijft. In deze video beleven we een multiculturele samenwerking die overtuigend probeert het belang van de medemens te waarborgen
door het overwinnen van angst en door het maken van mondkapjes voor anderen.
Deze mondkapjes zijn gratis voor bewoners te verkrijgen via de Stadspas Amsterdam. Andrea’s invloed hier is zo stimulerend dat ze samen met haar 12-jarige zoon in de vroege coronatijd 50 mondkapjes maakten om gratis uit te delen.

We horen Danza no. 2 Oriental uit de serie Danzas Espanolas van de Cubaanse componist Enrique Granados. Dit muziekstuk is een leidraad voor gevorderde leerlingen in pianospelen. Het is geschreven in de romantische stijl, gebaseerd op een diepzinnige zangvorm, de Cante Jondo uit de flamencotraditie. In de flamencodans staat de danser in contact met de toeschouwer en met God. Het respect voor God, natuur en medemens staat hierbij voorop. In de muziek horen we de meditatieve, melodieuze herhalingen die door de rechterhand wordt uitgevoerd. Het is een echo van vogelzang, golven en gedachten.

door LIZZY SOENARJAT


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West