Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Een ‘clinckdicht’ met corona: Klinken, klaren, sonare, sonnet

Klinken, klaren, sonare, sonnet

Een ‘clinckdicht’ met Corona

 

Vanuit mijn raam zie ik de lente groeien:

Hoe ’t zonlicht over de bloesem strijkt,

Het verse groen het park verrijkt,

De Narcissen die bloeien.

 

Ik doe mijn raam wijd open

De frisse lucht klimt in

De merel (van het vorig jaar?) heeft zin

Ik wil naar buiten lopen.

 

# thuis blijven

 

Maar nee, ik mag er niet voorbij

De deur blijft vooralsnog gesloten.

Eerst moet keren het slechte tij.

 

Dat heeft Mark Rutte besloten.

En ik ben hier alleen, geen wij.

Het zal mijn eenzaamheid vergroten.

 

 

Sytske van Bochove

8 april 2020

Voor de achterkant van de Z-krant, de Kantlijn, krijgen wij, de deelnemers, nu in quarantainetijd onze opdrachten per mail toegestuurd. Enkelen hiervan worden geplaatst, nu op de website: www.kantlijn.org
De rest, zoals deze is voor ons eigen plezier van het maken. Zo blijven we bezig en met elkaar verbonden. Gewoonlijk komen we elke week op maandag bij elkaar om tussen 2 en 4 uur in de middag te schrijven en het resultaat aan elkaar voor te lezen. Nu mis ik die bijeenkomsten enorm. Het is een leuke en diverse groep mensen bij elkaar met de liefde voor het schrijven en een geweldige begeleiding van coaches èn twee dames die iedereen van een gezonde lunch voorzien!
Het gedicht spreekt voor zich. Zonder de vaste bezigheden/ontmoetingen is het leven een stuk minder leuk.

door Sytske van Bochove


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity