Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

(A)SEXYLANDover intimiteit, of de afwezigheid ervan


In Amsterdam wonen 246.378 alleenstaanden. Misschien nu meer alleen dan ooit, want door gedwongen afstand ontberen zij een meest gewild gebaar: aanraking is gevaarlijk, een ander lichaam een bron van risicos.” – Barbara van Male

Wij hebben onze zaal ingericht met als thema intimiteit of het gebrek daaraan. Niet omdat –seks- toevallig al in onze clubnaam zit, maar omdat we willen dat deze tijd niet alleen herinnerd wordt als een stille stad of lege agenda, gekrompen economie of het nieuwe normaal, maar ook omdat de huidhonger – het beminnen, expres grenzen overschrijden, losbandig zijn, niet nadenken, voelen, ruiken, aanraken en dat dan allemaal niet kunnen – een plek verdient in het menselijke archief van deze bizarre pandemie.

Sexyland houdt niet van op smaak cureren en heeft de inwoners van Amsterdam hoog zitten. In onze zaal zult u dan ook variaties op het thema van alle kalibers treffen. Van een linedancer die in zijn eentje de dans verkondigt, tot het eenzame gedicht van de poëet in de dop. De gehoorapparaatdrager die net naast de pot piest door de straal van anderhalvemeterbereik, tot de dame van 67 die zin heeft in een verzetje. Vreemde lichamen zijn verboden terrein en blijken misschien juist daarom nog aanlokkelijker. Maar er is ook verbinding van binnenuit, van hart tot hart. Stuk voor stuk getuigend van een durf om kwetsbaar te zijn. Toe te geven alleen, bang, boos of gewoon geil te zijn en de kracht te bezitten die gevoelens of frustraties met vaak zichtbaar plezier om te zetten in tekst of beeld.

Wij hebben alle inzendingen met veel warmte en interesse tot ons genomen en zullen deze zaal blijven aanvullen zolang men/u blijft doorkomen.
Deze zaal is gecureerd door:
Sexyland

Deze zaal is gecureerd door:
Aukje Dekker en Arthur van Beek

FILTERS
Sorteren op:


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity