Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Architectuur van het vrije lichaam

Wat betekent vrijheid nu ons land op slot zit? Wij, filmmaker Danique Jaspers en dichter Adriana Ivanova, onderzochten deze urgente vraag in een zintuiglijke poëziefilm, waarmee we op 2 mei de Open Call van De Balie en het Amsterdamse 4 en 5 mei comité wonnen. Diezelfde dag werd de film vertoond in VPRO Mondo op NPO2.

Over de film:

Onze straten zijn leger dan ooit, maar ons hoofd zit vol landschappen aan verlangens. Verbonden door collectieve eenzaamheid, hunkeren we naar aanrakingen van naasten en vreemden. De mens kan zichzelf niet langer zoeken in andermans lichaamsholtes en -hoeken. Hoe laat onze huidhonger zich stillen – of op z’n minst verdragen – in deze tijden van sociale onthouding?

In de prijswinnende poëziefilm ‘Architectuur van het vrije lichaam’ onderzoeken dichter Adriana Ivanova en filmmaker Danique Jaspers hoe we ons lichaam en onze geest kunnen inzetten als instrument om vrijheid te ervaren, zelfs als onze bewegingsvrijheid beperkt is. De makers bieden prikkelende ideeën voor een lichter leven en daarmee troost in een ontwrichtende tijd.

door Adriana Ivanova & Danique Jaspers


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity