Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Super Nurse

Op deze foto zie je het kunstwerk “Super Nurse” van street artist FAKE, gemaakt op het NDSM Plein in Amsterdam. “Super Nurse” is een eerbetoon aan alle professionals in de gezondheidszorg en eerstehulpverleners over de hele wereld. Om hen aan te moedigen in deze uitdagende tijden en ze een hart onder de riem te steken. Ze liefde te sturen en waardering te tonen nu er zoveel van hen wordt verwacht en zoveel mensen afhankelijk zijn van hun werk.

“Super Nurse” werd direct massaal online gedeeld en is opgepikt door media in binnen- en buitenland, zoals RTL Nieuws, Telegraaf, New York Times, Fox News en Washington Post. Ook is het veelvuldig opgehangen in ziekenhuizen over de hele wereld en geprojecteerd op de buitenkant van grote ziekenhuizen, zoals het NYU Langone in New York, UCLA en Cedar Sinai in Los Angeles. In Oxford Street Londen staat “Super Nurse” de hele maand op 30 beeldschermen die samen een groot scherm vormen.

Het werk is open scource en gratis te downloaden via de website van FAKE www.highonspraypaint.com.

door Fake (Manuel Seikritt)


De kleurrijke beeldtaal van street-art is alom aanwezig in de fysieke ruimte van Amsterdam. Dit recente werk van FAKE illustreert de kracht van street-art; het fungeert als de visuele polsslag van de stad. Een eerbetoon dat de lokale context ontstijgt en door de open-source tool een internationaal symbool is geworden dat steden aan elkaar verbindt.

Door Stichting NDSM-werf


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West