Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding Amsterdam zorgt

0. “Introductie”

Mijn naam is Kim. Ik was net begonnen met een nieuwe baan in een ander ziekenhuis, niet meer aan het bed en met regelmatige werktijden, toen de COVID crisis uitbrak. Het voelde niet goed om achter een computerscherm te zitten, terwijl ik wist dat mijn oud collega’s het zwaarder kregen. Ik besloot mijn nieuwe baan op te zeggen om weer terug te keren op de Intensive Care afdeling van OLVG.
Ik keerde terug in een surrealistische situatie waar bijna niets meer hetzelfde leek. Er liepen veel nieuwe mensen rond, allemaal compleet ingepakt in beschermende kleding. Artsen en verpleegkundigen vanuit het hele ziekenhuis die kwamen helpen. In een korte tijd werd het ziekenhuis overspoeld met coronapatiënten en werd er opgeschaald naar bijna 60 bedden. Door de drukte leek niemand stil te kunnen staan bij wat er allemaal gebeurde. Vanuit de afdeling groeide het idee om deze indrukwekkende situatie vast te leggen voor de toekomst. Als hobbyfotograaf wilde ik hier aan bijdragen. Bij het kijken door de lens realiseerde ik mij hoe ongewoon de dagen op de afdeling waren. Deze fotorapportage is een unieke inkijk in een van die ongewone en intense dagen, door de ogen van een Intensive Care verpleegkundige.

Voor publicatie van deze foto’s en de waarborging van privacy van de patiënten en staf worden geen namen genoemd en worden mensen die behandeld worden enkel deels en onherkenbaar in beeld gebracht.

 

Fotografie door Kim Marquardt, (OLVG, Amsterdam, April 2020).

door Kim Marquardt


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West