Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Amsterdam zorgtCOVID-19 door de ogen van zorgmedewerkers


Zorgmedewerkers nemen sinds het begin van de COVID-19 uitbraak een centrale rol in de bestrijding ervan. Terwijl zij mensen behandelden die ziek werden, werden zij geconfronteerd met de risico’s, emoties en stress die het zorgen met zich meebracht. De ervaringen die zij opdeden brengen ons belangrijke inzichten in de uitdagingen en successen van de eerste maanden van de pandemie. Dit project is vervolg van eerdere inspanningen van de conservatoren om dergelijke episodes uit de geschiedenis te documenteren. Zodat wij van deze geschiedenissen kunnen leren, en hun impact op de toekomst kunnen aantonen.

Medische- en verpleegkundige geschiedenis laat zich vaak lastig verzamelen, zeker in tijden van crisis, het is echter wel cruciaal om deze geschiedenis te conserveren en te bestuderen. Wij nodigen daarom iedereen die werkzaam is in de gezondheidszorg, van ziekenhuis tot wijkzorg en van spoedzorg tot psychiatrie, hun ervaringen met ons te delen. Samen kunnen wij bouwen aan een veelzijdig verhaal dat de vele manieren beschrijft waarop COVID-19 impact heeft op zorgmedewerkers en hun naasten.

Hoe zal jij je deze tijd herinneren? En welke objecten of welk beeldmateriaal hebben daarin een speciale betekenis gekregen voor jou? Vertel het ons met jouw inzending.

Manon S. Parry, Professor of Medical History, VU University/University of Amsterdam (www.pulsenetwork.nl)

Hugo Schalkwijk, Adviseur Historisch College FNI, Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (www.fni.nl)
Deze zaal is gecureerd door:
Florence Nightingale Instituut & PULSE Network Medical & Health Humanities


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity