Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Fysiek daten is weer mogelijk

27 mei 2021

Ga je voor een zonnebloem, een roos of een pioen? Die vraag kun je verwachten als je de Bloom Bar binnenkomt. Tijdens dit driedaags datingevenement in het hofje bij de Singelkerk wordt er gedatet met behulp van bloemen. Rosalie Schilder van Wij Zijn Amsterdam zoekt uit hoe dat werkt.

Bij de Bloom Bar is iedereen welkom die open staat voor een nieuwe ontmoeting. Bij binnenkomst mag je een bloem uitkiezen. Mensen met dezelfde bloemkeuze worden aan elkaar gekoppeld aan een tafel.

Elkaar ontmoeten is natuurlijk hartstikke leuk, maar hoe begin je nou een goed gesprek? Om je te helpen heeft de organisatie kaarten op tafel neergelegd met hulpvragen. Matchmakers David Boot en Lamin Sawaneh lopen ook rond om de gesprekken op gang te helpen.

“Als mensen geen idee hebben hoe ze een gesprek moeten beginnen, gaan wij ze helpen.” Lamin heeft een gouden tip. “Vraag eens aan iemand: wanneer is de laatste keer dat je met een random persoon een goed gesprek hebt gevoerd?.” Volgens Lamin volgt er dan vaak een gesprek.

Veel mensen waren tijdens de coronacrisis genoodzaakt om het aantal ontmoetingen te verminderen. Nu langzamerhand het sociale leven weer op gang komt, zie je volgens initiatiefnemer Daan Langstraat dat het voor veel mensen een opluchting is.

“Mensen hebben weer behoefte aan echt contact, en dit is weer wat anders dan een dating app. Nu mag het weer, we bieden mensen graag de gelegenheid om elkaar spontaan te ontmoeten.” En daar is een bezoeker het mee eens: “Iemand in de ogen aankijken gaat makkelijker in het echt dan via een plaatje op een app”

door AT5


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam