Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Isa en Frederique van Praat-Nederlands-Met-Me

Praat Nederlands Met Me: Nederlands blijven oefenen in coronatijd

Ida en Frederique richtten in de coronaperiode het platform Praat Nederland Met Me op. Via het platform worden nieuwkomers gekoppeld aan iemand die de Nederlandse taal spreekt. De buddy’s spreken daarna regelmatig en op een vaste tijd af om via Zoom, WhatsApp, Facetime of Skype 30 minuten te kletsen. Zo krijgen nieuwkomers de kans om te blijven oefenen met de Nederlandse taal, in een tijd dat de mogelijkheden daarvoor in hun directe omgeving beperkt zijn.

Ida en Frederique vertellen: ‘Het idee voor Praat Nederlands Met Me ontstond vanuit onze directe omgeving. We wonen samen in Amsterdam Stek Noord: een sociale woongemeenschap voor 34 jonge nieuwkomers en Nederlanders. Hier werken wij samen aan integratie. Vanaf de eerste coronamaatregelen zagen wij dat onze buren die Nederlands leren, met minder mensen spreken. Hoewel de Nederlands lessen en examens online doorgaan, is er ineens een groot gebrek aan informeel oefenen. Normaal gesproken gebeurt dat met klasgenoten, collega’s, in de sportschool of in de winkel, maar dat zijn nu geen mogelijkheden meer. Tegelijkertijd zien wij veel mensen om ons heen die hier graag bij willen helpen. Daarom hebben we samen Praat Nederlands Met Me opgezet: een platform waar deze mensen aan elkaar worden gekoppeld. Want, een nieuwe taal leer je alleen door samen te oefenen.’

Het initiatief van Ida en Frederique (pnmm.nl) is, samen met andere mooie initiatieven, te vinden op wijamsterdam.nl/initiatieven.


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West