Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

pdf

Corona In Mijn Buurt

Voor stichting In mijn Buurt teken ik jaarlijks vele verhalen op tijdens de interviews die leerlingen uit groep 7/8 houden met ouderen die de oorlog hebben meegemaakt.

Dit gaat volgens een vast format: intro met sfeer, drie of vier vragen over de oorlog, opmerking per leerling.

De dag na de bewuste 12 maart 2020 tekende ik meteen een verhaal volgens het format op vanuit mijn mond. Hoe kijk ik als 80-plusser terug op deze bizarre, bijzondere periode? Oorlog in mijn Buurt, zoals ons project heet, werd Corona in mijn Buurt. Wie weet word ik (1972) wel echt in 2059 geïnterviewd door Disk, Demo en Jordy.

door Shirley Brandeis


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West