Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Koningsdag / De redding is dichtbij / De leraar is moe / Backgammon across borders / Museumplein

Koningsdag

Oranje mondkapjes, oranje pruiken en maffe brillen. En een lege stad. Als je toch een mondkapje moet gebruiken, dan beter in stijl. Best leuk z’n mondkapje in oranje met een fleurige halfopen bloes erbij.

De redding is dichtbij

Ik ging op stap om de lege stad te fotograferen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want er waren veel meer mensen overal dan ik dacht. Op de Dam stonden eenpersoons-demonstranten afkomstig uit Rusland, Palestina en Koerdistan met grote borden. En er waren best veel gelovigen die samen, maar apart, stonden te zingen. Ook die hadden grote borden gepaard met thuis gemaakte crucifixen. Ik gaf het op, een lege Dam te fotograferen was echt niet mogelijk. Ik raakte in gesprek met een van de mooie dames met een kruis, en zij vertelde mij dat het einde was dichtbij, maar ook de redding. Gelukkig maar, altijd fijn om te weten dat er nog hoop is.

De leraar is moe

Koffiepauze thuis in de zon. Zonder collega’s. Zonder een docentenkamer. Ik ben het zat om achter de computer les te geven. Niet te doen. Geef mij mijn lawaaierige, onstuimige en vaak niet te houden Amsterdamse leerlingen terug. Een paar ogen die de mijne ontmoeten, een hand om te schudden. Flauwe grappen die mijn dag verlichten.

Ik had nooit verwacht dat ik mijn puberleerlingen zó zou gaan missen.

Backgammon across borders

Mijn partner en ik wonen in verschillende landen. Dus wij zijn gewend om elkaar lang niet te zien i.r.l. Wij al jaren aan het skypen, facetimen, whatsappen – you name it, we do it! Maar dit keer duurt het wel erg lang voor dat wij elkaar weer zullen zien. Sterker nog, wij hebben geen idee wanneer dat is. Dus vermaken wij ons samen maar apart, zo goed als wij dat kunnen. Nadat wij Tiger King en talloze andere Netflix-series samen maar apart hebben beleefd, werd het tijd voor een stevige portie backgammon. Ondersteund door vier verschillende mobile devices kregen wij het voor elkaar. Makkelijk was het niet, wel zo leuk.

Museumplein

Het was een koude nacht eind maart. De stad was leger dan leeg. Onwerkelijk stil. Prachtig. Deze foto is eigenlijk veel te chique en klassiek voor mijn smaak, maar toch, precies zo was het. Ik kon het niet laten om erg van Museumplein te genieten, want ik had het rijk alleen. Als dit afgelopen is zal ik de stille momenten in de stad koesteren als juwelen in mijn binnenzakje.

door Mandra Wabäck


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity