Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Martin-Luther-King-vijfdaagse

Om de mars van Selma naar Montgomery te herdenken, 55 jaar geleden van 21 t/m 25 maart 1965, waren op deze dagen in Amsterdam vanuit het Martin Luther Kingpark 5 rondwandelingen van 16-20 km uitgezet, samen precies de afstand van de mars van Selma naar Montgomery: 87 km. De routes gaan door 15 parken en langs plekken die herinneren aan Dr. King, racisme, het slavernijverleden en WOII. De vijfdaagse is onderdeel van Monument for Martin Luther King, to keep the dream alive. (zie www.mlk50.nl)

Maar…

De Selma Remembrance Walk 2020, oftewel de Martin-Luther-King-vijfdaagse, moest op het laatste nippertje worden afgelast. Alles was al gedrukt en besteld en kon niet meer worden teruggetrokken. Ook de samenwerking met het Amsterdam Museum, CBK Amsterdam, Cinecenter en het Weespertrekvaart Mannenkoor, die ‘We shall overcome’ zouden zingen, ging niet door. Een week voor de start moesten alle musea en horeca vanwege de corona pandemie de deuren sluiten.

Het kwam erop neer dat ik, de bedenker van het project, helemaal in mijn eentje de 87 km heb gelopen. Het was een vreemde, surrealistische ervaring. Maar ook verstild en prachtig want de stad had ademruimte, de lente juichte en het was fantastisch weer. We shall overcome.

De MLK Vijfdaagse kan op elk moment gelopen worden en ik hoor van steeds meer kanten dat mensen individueel of met hun partner de routes lopen. Daarmee is het project toch nog een succes en heeft zijn bestaansrecht verworven als educatief en actief monument voor Amsterdam.

door Airco Caravan


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam