Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

De stille Stad

Door het plotselinge wegblijven van toeristen en het sluiten van de horeca en andere gelegenheden, als gevolg van de corona crisis, zag Amsterdam er ineens heel anders uit. Waar je normaal over de hoofden kan lopen, waren de straten ineens uitgestorven; waar normaal een overvol terras aan de vrijmibo zit, stond een stapel stoelen en waar normaal rijen voor concerten staan, bleven de zalen dicht.

Hoewel dit straatbeeld aan de ene kant triest is, levert dit aan de andere kant veel bijzondere beelden op. Er vinden ontmoetingen op afstand plaats, er worden quarantaine verjaardagen gevierd en bewoners en ondernemers verzinnen creatieve oplossingen om deze periode door te komen. Dat fascineerde als mij enorm.

Als ‘toerist in eigen stad’, maakte ik talloze wandelingen en fietstochtjes. Met deze ‘hernieuwde’ blik voor mijn omgeving, legde ik een grote verzameling beeldmateriaal aan, waarin ik momenten vastlegde die tekenend zijn voor deze rare periode. Op basis daarvan maakte ik deze serie illustraties; ‘De stille stad’, als visuele vastlegging van het straatbeeld tijdens corona crisis. Een soort ‘souvenir’ uit een periode zonder toerisme.

Door: Floor Kuiper @floorkuiper.amsterdam

door Floor Kuiper


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity