Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Slechthorend AmsterdamDe stille wereld wordt nog stiller


Deze zaal richt zich op het zichtbaar maken waar slechthorende Amsterdammers tegen aanlopen en hoe zij hun stad in coronatijd ervaren.

Er zijn in Amsterdam meer dan 129.000 mensen met gehoorverlies. Slechthorend zijn is een onzichtbare handicap. Je ziet het vaak niet en iemand met gehoorverlies is zich niet altijd bewust van wat hij of zij mist. Schaamte en ontkenning kunnen hierbij een rol spelen.

Mensen met gehoorverlies vinden sociaal samenzijn vaak ingewikkeld. Zij trekken zich soms simpelweg terug en onthouden zich van gesprekken en deelname aan activiteiten. Soms zijn zij terughoudend in het zoeken van een oplossing voor hun gehoorproblemen, ondanks de toenemende impact op hun leefwereld. En de wereld heeft vaak weinig aandacht voor hen. In dit coronatijdperk zien we dat mensen met gehoorverlies nog verder teruggeworpen worden op thuis. De stille wereld wordt nog stiller.

Slechthorend Amsterdam is een community van mensen met gehoorverlies. Het is een initiatief van Marja de Kinderen, ervaringsdeskundig Hoorcoach en maatschappelijk betrokken ondernemer. We gaan uit van wat de mogelijkheden zijn en vragen aandacht voor het toegankelijker maken van de stad, door het organiseren van netwerkbijeenkomsten, de maandelijkse nieuwsbrief en aandacht in sociale media.
FILTERS
Sorteren op:


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam