Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Beste Amsterdammers, houd rekening met mij!

Ik ben al mijn hele leven ernstig slechthorend en red mij – met de nodige hulpmiddelen en heel veel energie – prima in de goedhorende maatschappij. Mits ik kan spraakafzien.
Ik was dan ook niet blij toen de eerste mondkapjes in het straatbeeld verschenen.
Sindsdien ben ik aan het lobbyen voor doorzichtige mondkapjes, met helaas nog matig resultaat.

Het valt op, ik zie de mensen kijken. En soms zegt iemand er ook iets over.
Wat precies weet ik niet, want ik versta hen niet met hun dichte mondkapjes.
Af en toe ontstaat er een gesprekje, dan doen mensen hun mondkapje naar beneden en zeggen hoe goed ze het vinden dat ik een doorzichtig mondkapje draag. Sja…denk ik dan, maar jìj zou het moeten dragen voor mìj hè, dan heeft het zin.
En als de gelegenheid het toe laat dan zeg ik het ook.

Lieve Amsterdammer: Door de mondkapjes kunnen wij u vaak niet verstaan. Als u dat merkt, wilt u dan alstublieft vragen: “Wat heeft u nodig om mij te verstaan?” Of trek uw mondkapje even naar beneden, als wij uw mond zien gaat het beter. Enne….heb geduld. DANK U WEL !

Naar de blog van Mariette Spierings

door Mariette Spierings (slechthorend)


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam