Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Stichting IMC WeekendschoolHier maken we toekomst


Ook voor de medewerkers en leerlingen van Stichting IMC Weekendschool betekende de lockdown een plotselinge omschakeling naar onderwijs-op-afstand. Door te improviseren en snel te reageren, wisten gastdocenten en coördinatoren de leerlingen te bereiken met een streaming of digitale variant van het lesprogramma. Voor deze tentoonstelling selecteerden we een greep uit de online initiatieven die de leerlingen op onze Amsterdamse locaties werden en worden aangeboden, juist in een tijd en op plekken waar dit het hardst nodig is.

Tijdens de coronacrisis blijkt onze slogan ‘Hier maken we toekomst’ meer dan ooit van toepassing. Vanwege het toekomstbestendige online lesaanbod, maar uiteraard ook door het toekomstgerichte karakter van het onderwijsconcept: jongeren (in de leeftijd van 10 tot 14 jaar) laten kennismaken met de wereld van beroepen, in samenwerking met bevlogen gastdocenten. Zo verbreden we hun horizon, stimuleren we lef en leren ze om gemotiveerde keuzes voor de toekomst te maken. Met aantoonbare impact: gemotiveerde leerlingen in de klas, minder kansenongelijkheid, gerichtere keuzes voor een toekomstig beroep, minder uitval en meer deelname aan de Nederlandse samenleving.

Mocht u na het zien van deze tour geïnspireerd zijn om mee te doen of meer over de stichting willen weten, kunt u contact opnemen via www.imcweekendschool.nl
FILTERS
Sorteren op:


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity