Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Uitdelen laptops en thuiswerkboeken

De coronacrisis dwong Stichting IMC Weekendschool razendsnel om te schakelen naar een online versie van ons toekomstgerichte onderwijs. Dat doen we nu op zes locaties in Amsterdam en landelijk op 55 locaties waar dit aanbod het hardst nodig is.

Contact leggen met onze leerlingen was daarbij een eerste uitdaging. Want de huishoudens van onze kinderen hebben soms geen enkele laptop of ander ‘scherm’ ter beschikking. Contact maken en houden is dus cruciaal om de kansenongelijkheid niet te laten groeien. Deze foto’s laten zien hoe wij in deze periode, dankzij de steun van onze partners, meer dan 140 huishoudens van een laptop hebben kunnen voorzien. Zo concreet is de problematiek.

En wat als je zoals veel van onze leerlingen binnen het programma IMC on Tour, dat zich richt op nieuwkomerskinderen, niet over een laptop beschikt en toch op een of andere manier les wilt blijven geven? Speciaal hiervoor ontwikkelden we het Thuis-werk-boek. Een boek met op iedere pagina creatieve, informatieve en leerzame oefeningen om thuis te doen. En ook hier: op de fiets huis-aan-huis persoonlijk afgeven. Met 1,5 meter afstand!

Veerkracht, snelheid, flexibiliteit en een grote dosis improvisatievermogen en niet in de laatste plaats de onschatbare hulp van onze partners, gastdocenten en vrijwilligers vormden de ingrediënten waarmee we in deze verwarrende tijd verbinding wisten te behouden met onze leerlingen.

door Stichting IMC Weekendschool


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity