Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Lichtpost 1

Wanneer de avond valt over Amsterdam-Zuidoost, wordt de gevel van een metershoog kantoorgebouw door een projector verlicht met een hoopvolle tekst: ‘hou moed dan komt alles goed’. Het is één van de teksten die de leerlingen van de weekendschool hebben bedacht voor het project Lichtpost. En toeval of niet: ruim 22 jaar geleden startte Heleen Terwijn de eerste weekendschool vestiging nabij dit gebouw, in het Amsterdam Medisch Centrum. Lichtpost is ook mede tot stand gekomen met hulp van onze partner AMC.

Het idee voor dit project is van Evelien Feltzer, onze conceptbegeleider bij het programma IMC Basis. Zij bundelde de krachten van de kunstenaressen Machteld Aardse en Femke Kempkes met de leerlingen, die gevraagd werden om een bericht van hoop of steun in te sturen ter projectie. In Zuidoost maakt Lichtpost onderdeel uit van een groter project waar onder andere ook enkele strofes van de Amsterdamse stadsdichter Gershwin Bonevacia worden vertoond.

De leerlingen hebben in hun eigen taal een boodschap of groet geschreven aan mensen die nu niet naar buiten kunnen, of die eenzaam of ziek zijn. Of die nu heel hard aan het werk zijn zoals artsen, verpleegsters, brandweerlieden en politieagenten. Die korte en bondige teksten werden als eerste in Amsterdam-Zuidoost en inmiddels ook op andere plekken geprojecteerd. Zo verschenen de teksten in het personeelsrestaurant van het OLVG West. Binnen, en kleiner geprojecteerd, maar dichter bij de mensen voor wie de boodschap is bedoeld.

door Stichting IMC Weekendschool


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity