Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

De natuur in een lockdown-stad
De coronapandemie heeft een enorme impact op zowel de mensen, economie en de natuur. Deze impact is pas echt goed te zien aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s, video’s en geluidsbestanden. Het Amsterdam Museum heeft op deze website, coronaindestad.nl, de verhalen verzameld van Amsterdammers over hoe zij de coronatijd hebben beleefd. Wij zijn 7 studenten van de Aeres hogeschool Almere, studerend aan de opleiding Toegepaste Biologie, en afkomstig vanuit het hele land.

Aangezien er na honderden inzendingen van amsterdammers, er bijna geen verhalen over de natuur gingen, is er aan ons gevraagd of wij verhalen wilden verzamelen over de natuur in Amsterdam voor-, na- en vooral tijdens de corona lockdown aangezien onze studie gericht is op dier, plant en natuur.

Wij zijn in Amsterdam op zoek gegaan naar bijzondere, maar ook herkenbare verhalen die de (veranderende) natuur in Amsterdam in de corona tijd het best schetsen. Het is een diverse verzameling van verhalen, foto’s,  geluidsbestanden en grafieken geworden. Wij nemen je mee op reis door Amsterdam, van de dierenwinkels naar de stadsparken met ijsvogels en van de Amsterdamse grachten naar hoe mensen natuur in de corona tijd beleven.
Deze zaal is gecureerd door:
Margreet van Middelkoop, Emmy Nijhuis, Zoë Dijkstra, Mailo De Rooij, Didi Serényi, Arie Ebbenhorst en Joran IJsseldijk.


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity