Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Natuur spotten in Amsterdam

Waarneming.nl is een site waar iedereen die een plant of dier heeft gezien zijn waarneming kan delen met de wereld. Elk jaar wordt hierdoor steeds meer informatie verzameld over welke planten en dieren waar voorkomen in Nederland. Deze gegevens worden verzameld door professionele biologen, maar ook niet-biologen kunnen een steentje bijdragen bij het verzamelen van deze informatie. Sommige mensen gaan in hun vrije tijd het bos in om vogels te spotten en andere kijken uit hun raam naar de vogels in de tuin. 

Sinds het begin van de coronacrisis zijn meer mensen thuisDit geeft ook ruimte voor nieuwe hobby’s. De natuur verkennen kan dan een leuke activiteit zijn die ook nog eens goed voor je is. Je kan er dingen van leren en het is gezond.  

Elk jaar komen er veel nieuwe waarnemers bij op waarneming.nl. In de grafieken is te zien hoeveel waarnemingen en waarnemers er elk jaar in de gemeente Amsterdam worden genoteerd. In 2020 steeg het aantal waarnemingen ten opzichte van voorgaande jaren wel, maar dat past in een trend van jaarlijkse stijging, die de afgelopen 15 jaar al te zien is. Het lijkt er niet op dat 2020 een uitzonderlinge stijging liet zien.

In 2015 was het aantal waarnemingen bij de vissen 8669. Dat zal waarschijnlijk komen omdat er dat jaar een grote telling was georganiseerd.   


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West