Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Coronagetuigenissen Amsterdam-WestVeerkrachtige verhalen uit Amsterdam-West


Verhalen van intens verdriet en grote vreugde. Ontboezemingen over de kracht van poëzie en muziek in tijden van onzekerheid. Getuigenissen van buurtbewoners die zorgen voor elkaar. Dit is hoe Amsterdam-West deze historische tijd beleeft – een divers stadsdeel dat met elkaar de pijn, maar ook de veerkracht deelt. Uit deze verhalen spreekt een buurt die haar rug recht houdt en altijd op zoek is naar hoe iets wél nog kan.

CORONAGETUIGENISSEN is een multimediale serie portretverhalen van vijf inwoners van Amsterdam-West.  Zij werden geïnterviewd door schrijver Warda El-Kaddouri en gefotografeerd door Vincent van Kleef. Hun getuigenissen werden voorgelezen door vijf andere inwoners van Amsterdam-West terwijl filmmaker Vanessa van Gasselt ze in beeld vastlegt. De voorlezers reflecteren vervolgens vanuit hun perspectief op de verhalen van hun buurtgenoten. Deze zaal staat symbool voor de sterke verbondenheid die in Amsterdam-West leeft.

Coronagetuigenissen is een serie verhaalportretten die in opdracht van Stadsdeel Amsterdam-West werd gecureerd door Margreet van der Vlies van Operatie Periscoop. 

   
Deze zaal is gecureerd door:
Margreet van der Vlies - Operatie Periscoop

Margreet Angelita van der Vlies is oprichter van OPERATIE PERISCOOP, een organisatie die via actieonderzoeken en interventies in de publieke ruimte werelden blootlegt en perspectieven verbindt.

Van der Vlies is architect, ontwerper, moeder en placemaker. Ze combineert een strak organiserend vermogen met creatieve ontwerpen en een aanstekelijke manier van het faciliteren van co-creatieprocessen. Door haar open oprechte benadering weet zij jonge en oude mensen telkens weer mee te krijgen om een stap uit de comfortabele zone te zetten en verder te groeien.

Van der Vlies heeft voorouders op drie continenten en is zelf geboren en getogen op Curaçao en St. Maarten. Op haar 19e is ze bouwkunde gaan studeren, eerst op de Hogeschool van Amsterdam, later bij de Universidad Politecnica Barcelona en de TU Delft, waar ze in 2008 afstudeerde als architect. Daarnaast is ze altijd bezig geweest met dans en performance.


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West