Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Theater De Krakeling verhuist naar cultuurpark Westergas

Na 42 jaar neemt Theater De Krakeling afscheid van het monumentale pand uit 1887, aan de Nieuwe Passeerdersstraat in het centrum van Amsterdam. Juist nu, in deze spannende tijden, kiest De Krakeling voor de toekomst. Oorspronkelijk stond de verhuizing nog in optie voor de zomer van 2021, maar het verhuisproces wordt versneld door de coronacrisis, waardoor De Krakeling al vanaf 1 juli dit jaar in het WestergasTheater aan de Pazzanistraat in Amsterdam is te vinden.

Op deze inspirerende plek begint Theater De Krakeling aan een nieuw hoofdstuk. Het rijksmonument waar het Theater sinds 1978 in gevestigd is, verzakt. Een ingrijpende verbouwing is nodig, waarbij alle activiteiten van De Krakeling minimaal één theaterseizoen moeten verhuizen. Bovendien loopt het huidige contract af en voldoet de theaterzaal niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast is het theater minder goed bereikbaar voor bussen met schoolkinderen door het aangepaste touringcarbeleid in de binnenstad en de staat van de bruggen in de omgeving. Redenen om samen met de gemeente Amsterdam naar een andere plek te zoeken, deze is gevonden op het Westergasterrein.

Op het terrein van de Westergas betrekt De Krakeling een theater met alle benodigde faciliteiten, op een kindvriendelijk terrein, dichtbij organisaties als Cinekid, Het Ketelhuis en met het Westerpark als achtertuin. Zowel De Krakeling als het Westergasterrein zijn bruisende plekken voor gezinnen uit de stad: een unieke combinatie van cultuur, natuur en ontspanning.

door Theater De Krakeling


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity Het huis van Amsterdam