Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Theater De KrakelingZaal van Theater de Krakeling


‘Verbeelding is krachtiger dan kennis, verbeelding omvat de wereld’
— Albert Einstein

 1 juni 2020: fantastisch, we mogen ons publiek weer ontvangen…
Vanaf 1 juni mochten wij, met inachtneming van de RIVM regels, ons publiek weer ontvangen. Fantastisch, een zegen in deze crisistijd want het kon voor ons niet op een beter moment gebeuren. Theater De Krakeling maakte bekend na 42 jaar het karakteristieke pand aan de Passeerdersstraat te verlaten; en verhuist per 1 juli naar cultuurpark Westergas. Vanwege de coronatijd is dit proces in een versnelling gekomen want afhankelijk stond dit voor volgend jaar op de planning. In het weekend van 6 en 7 juni hebben wij met de voorstelling RAAR 1.5 van Filiaal Theatermakers, samen met het publiek, afscheid genomen van het huidige pand. Wilt u meer lezen over onze verhuizing? lees hier

15 mei 2020:
Het is stil in Theater De Krakeling, zonder alle bedrijvigheid die bij de voorstellingen hoort: technici en decorbouwers die de voorstelling voorbereiden, acteurs die in spanning wachten tot ze op mogen, medewerkers die de bar openen. Het allermeest missen we het geluid van een foyer vol bezoekers die nu vreemd stil en leeg is. Het gaat ons aan het hart dat wij ons publiek en spelers momenteel niet in ons theater kunnen ontvangen.

Tot het weer zo ver proberen wij de verbeelding naar de woonkamer te brengen. Crisis brengt ook creativiteit. De dagelijkse routine is weg en alles is even helemaal anders. Dat geeft ruimte voor nieuwe dingen. De Krakeling presenteert KrakelingThuis met allerlei educatieve en leuke theatertips.
Zo komen kinderen erachter dat je huiskamer tegelijkertijd een school, kantoor maar ook een theater kan zijn!

Theater De Krakeling is al meer dan 40 jaar hét theater voor jeugd en jongeren in Amsterdam en in heel Nederland.
De Krakeling toont de beste jeugdtheatervoorstellingen en daagt kinderen en jongeren uit met een theaterervaring die hun wereld groter maakt.

www.krakeling.nl
FILTERS
Sorteren op:


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam