Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

KLEUREN – kleurplaten dóór kinderen vóór volwassenen!

Op de eerste dag van de quarantaineperiode ontstond er meteen een idee. De Stichting De Rode Loper op School organiseerde een bijzondere kleurplaatwedstrijd en zo kwam KLEUREN tot stand. Iedereen kwam thuis te zitten, alles werd anders. De scholen gingen dicht, online lesgeven en online leren was een gegeven. De cultuureducatieprojecten van De Rode Loper op School kwamen stil te liggen. Wel zijn we op twee noodopvangscholen creatieve lessen gaan geven en konden zo de nodige ondersteuning bieden.

Verder stond alles op pauze en dachten we na over hoe je creativiteit thuis kunt stimuleren. We dachten ook aan de mensen die bezig waren ons zo goed mogelijk door deze periode te helpen. Aan iedereen in de zorg, de ziekenhuizen, het onderwijs. We dachten aan alle opa’s en oma’s, waar zoveel kleinkinderen niet meer naar toe mochten.

De Rode Loper op School schreef een wedstrijd uit en basisschoolkinderen uit het hele land stuurden kleurplaten toe. Kinderen kleuren, vrijwel elke dag, binnen en buiten de lijntjes, kinderen krijgen kleurplaten als hun werkopdracht af is. Maar die kleurplaten zijn vaak wat tuttig en saai. Kunnen de kinderen dat niet anders? Kinderen ontwierpen een kleurplaat voor volwassenen en zo ontstond de uitgave KLEUREN.

Er zijn ongelofelijk veel inzendingen binnengekomen: hartverwarmende, grappige en vrolijke kleurplaten. De jury, die o.a. bestond uit een zestal kinderen uit Amsterdam-Oost, selecteerde 24 kleurplaten. Deze tekeningen, en ook enkele inzendingen van onze kunstdocenten zijn terechtgekomen in een fraaie map. De map KLEUREN gaat naar scholen, ziekenhuizen, buurthuizen en de zorg- en verpleeghuizen. Een hart onder de riem!

door De Rode Loper op School - Wendeline Thole


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West