Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding (A)SEXYLAND

Gevangen in corona

Dit schilderij op doek van 50 x 70 cm is bewerkt met marmerpasta. Eerst werd er een ring gemaakt, daarin weer marmerpasta. Op de nog natte marmerpasta legde ik een anti slipmatje, nu leek het alsof het tralies waren. Gevangen in de coronacrisis. Met gele verf schilderde ik eromheen maar kneep ook in een tube vaseline, die vaseline bewerkte ik met de föhn zodat het vloeibaar werd. Later bespoot ik het met een verfspuitbus blauw, vandaar de vlekken geel die te zien zijn. Het rood is heftig, zo’n impact heeft het. Je ziet het coronavirus meestal in blauw of groen, maar het zit ook in het bloed. Vandaar in rood geschilderd. Het schilderij is gewoon in mijn keuken geschilderd, voor mij de fijnste plek om te werken. Binnen de familie is ’n schoonzusje van mijn broer en zijn vrouw overleden aan het coronavirus. ’n Oudere kennis die opgenomen was in het verpleeghuis is ook overleden aan het coronavirus. Het ergste vind ik dat de over en weer bezoekjes haast niet mogelijk zijn. Daarom noem ik dit schilderij, ‘Gevangen in corona’. Ik kan geen kant op, we kunnen geen kant meer op.

door Minke Veenboer


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West