Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding Shaping Feelings

Frigiti Tori : Untold Stories, Shared History (Haidy)

 

Frigiti Tori

Untold Stories, Shared History

Frigiti Tori, wat vertaald vanuit het Surinaams Vergeten Verhalen betekent, is een samenwerking met de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten, waarin wij van Homing een serie workshops ontwikkelen die de structuur van het gamen integreert in de vergeten verhalen van de eerste generatie Surinaamse ouderen in Nederland. De vier essentiele onderdelen van de workshops zijn: Selectie, Specifiek, Verfijning en Respectievelijk.

Framer Framed faciliteert de workshops en presentatie samen met Rijksakademie van Beeldende Kunsten.


Image description from left to right:

1.

Het wapen van Suriname werd aangenomen op 25 november 1975. Het motto luidt Justitia – Pietas – Fides (“Gerechtigheid – Vroomheid – Trouw”). Het bestaat uit twee inheemse mannen die een schild dragen; een handelsschip op het water dat het koloniale verleden van Suriname vertegenwoordigt als een bron van marktgewassen en zijn huidige betrokkenheid bij de internationale handel; de koninklijke palm vertegenwoordigt zowel het regenwoud dat tweederde van het land beslaat als de betrokkenheid van het land bij de agribusiness; de diamant staat voor de mijnbouw; de ster symboliseert de vijf continenten waaruit de inwoners van Suriname emigreerden.

2.

Aan de muur van de eetkamer hangt een houten kunstwerk ‘pijl en boog’ met rode en witte pom poms.

3.

Haidy in haar homegrown groenten-en plantenkamer in Amsterdam west.

4.

Haidy in haar homegrown groenten-en plantenkamer in Amsterdam west.

5.

Sopropo (Bitter Melon), Croton and Antroewa.

6.

Moderne etiquette in een gezichtsfilter. De ansichtkaart was ooit een langverwachte bezorging, we zouden de enkels van de postbode bijten tot hij arriveerde, we wilden er eens zo graag een ontvangen om een paar woorden voor te lezen van degenen van wie je houdt die ver weg waren. Tegenwoordig met onze online statusveranderingen in seconden, hebben we gewerkt aan het maken van een coronaficeerde digitale ansichtkaarten, die in minuten over de hele wereld kan worden verzonden. Geliefden van dichtbij en veraf kunnen een ge-personaliseerd bericht sturen. Haidy’s bericht was: kies jouw juiste pad.

 

door Homing (Charlaine Reval & Laura O'Neill)


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West