Filters

Wis alle filters

On subject

On medium

Poetry Wall of Fame 2

Taal & Poëzie is al vele jaren een vast onderdeel van het weekendschool curriculum. Bij dit vak staat ‘spelen met taal’ centraal; je fantasie en creativiteit gebruiken en troost of herkenning vinden in de schoonheid van taal. Leerlingen leren hun gevoelens om te zetten in verhalen, raps en gedichten. Dat is bij uitstek iets wat onze leerlingen nu prima vanuit huis kunnen doen! Het vak Taal en Poëzie wordt mogelijk gemaakt door de genereuze steun van Fonds 21.

Op 20 maart besloten we gastdocent Brian Kemble te benaderen met het verzoek een gedicht te schrijven om onze leerlingen en iedereen die betrokken is bij de Stichting IMC Weekendschool een hart onder de riem te steken. Dit initiatief kreeg navolging nadat we een oproep aan de leerlingen deden om ook gedicht te schrijven! Hoe ervaren ze deze tijd? Vinden ze het spannend? Gebeuren er dingen die anders niet gebeuren? Hoe is het om zoveel thuis te zijn? En hoe is het weekendschoolonderwijs? Op onze ‘Poetry Wall of Fame’ kregen alle inzendingen voor onze gedichtenwedstrijd een plek. Iedere dag plaatsten we nieuw binnengekomen gedichten op deze pagina. Lees de Amsterdamse inzendingen.

Hij moet thuis glimmen van trots. Ifgencio Lieveld (11) schreef voor onze gedichtenwedstrijd het gedicht ‘KFC’. Zijn jaarcoördinator uit Zuidoost vond het zo’n origineel gedicht dat zij het opstuurde naar de Volkskrant, die eveneens een oproep had gedaan om gedichten over de coronatijd in te leveren. En zie daar: Ifgencio’s gedicht werd geplaatst.

“Deze las ik als eerste van alle gedichten die ik kreeg doorgestuurd. Ik was meteen heel erg pleased. Een ontzettende unieke uitwerking van het thema. Daarnaast kan ik me ook voorstellen dat dit bij de belevingswereld past van een kind. En dan ook nog eens met een recept erin.”, aldus schrijver en dichter Lieke Marsman over het gedicht van Ifgencio.

by Stichting IMC Weekendschool


Our
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity