Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Black Queer Love : Rashida Tauwnaar & Euredice Tauwnaar & Carmenlita Tauwnaar

Wat betekent het om Black & LGBTI+ te zijn?

Rashida:

Voor mij betekent het dat je sterk blijft & trouw aan je innerlijk, erfgoed & cultuur. Je eigen weg vinden in het leven, de maatschappij, de liefde en je toekomst, wetende dat veel mensen je zullen beoordelen op basis van vooroordelen. Dit binnen je eigen gemeenschap en buiten je gemeenschap.

Wat betekent Black Queer Love/Magic voor jou? 

Trots zijn op het liefhebben van wie je wilt liefhebben.

Hoe ziet Black Queer Healing er voor jou uit? Hoe doe je het? 

Ik kan je niet vertellen hoe Black Queer Healing eruit ziet. Ik kan je wel vertellen hoe het voor mij voelt. Genezing kan alleen voortkomen uit acceptatie in jezelf. Dan ga je de strijd aan met de ‘demonen’ binnen en buiten jezelf die je groei in het leven in het algemeen afremmen. Veel onzekerheid (geloof ik) komt voort uit je cultuur en de regels die je als jongere hebt opgesteld.

Voor mij persoonlijk heb ik de negativiteit en vooroordelen geaccepteerd, waar die ook vandaan komen.

Ik was erg jong en was al erg tevreden over hoe ik mijn Black Queer LGBTI+ zou gaan leven in alles wat ik zou doen. Het kennen van mijn zwarte geschiedenis in een zeer jong stadium van het leven maakte het makkelijker voor mij. Mensen konden de LGBTI+ kant van mij bespreken, maar niet mijn mind state over mijn Afro-Surinaamse erfenis. Hoe dan ook wist ik dat ik sowieso met racisme te maken zou krijgen. Het is meer een spiritueel pad. En dat is een voortdurende reis.

Deze fotoserie is een samenwerking tussen fotograaf Leonel Piccardo & Naomie Pieter voor de lancering van de mensenrechtenbeweging Black Pride (NL).


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West