Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Black & LGBTQIA+: A timeless tribute to us
In deze zaal zie je hoe de zwarte queer gemeenschap op dit moment de strijd aangaat, de kracht hervindt en de weg vrijmaakt, opeist, voor een toekomst met een nieuwe structuur. Een beweging die al een tijd gaande is en nu met een nieuwe generatie niet meer is te stoppen. De pandemie maakt de ongelijkheid in de huidige samenleving voelbaar en zichtbaar voor ieder, de realiteit is onvermijdbaar.

Op 25 juli tijdens de Prideweek in Amsterdam werd de eerste Black Pride in Nederland georganiseerd met een bijeenkomst op het Museumplein.

In deze zaal zie je een deel van de foto serie: Black Queer (Self) Love gemaakt door Leonel Piccardo ism Naomie Pieter voor de lancering van mensen rechtenbeweging Black Pride (NL), Prideful readings met Smita James georganiseerd door IHLIA x COC’s Shakespeare Club, panel gesprek georganiseerd door Perry Gits ism met de COC’s Shakespeare Club:’ I’m so into voguing’, artikel van Oneworld: ‘Hoe de anti-racisme en- queerbeweging elkaar (opnieuw) vinden’,  videoregistratie van de Black Pride protest op museumplein, foto’s van het Black Pride (NL) protest gemaakt door Leonel Piccardo.

‘Ik heb deze stukken gekozen omdat ze samen de gelaagdheid tonen van onze realiteit en de wens voor een nieuwe tijd. Een tijdperk waarin ons menselijkheid in haar volledigheid wordt gezien.

Je kan de fotoserie Black Queer Love als een directe visuele reactie op de BLM beweging & de hedendaagse Pride viering zien. De fotoserie is een tegenreactie op de constante online oorlogsbeelden waarin zwarte mensen vermoord worden en pijn zijn. Het is ook tegelijkertijd een antwoord op een hunkering naar liefdevolle representatie van Zwarte LHBTIQA+ gemeenschappen online en in de wereld.’

Naomie Pieter

PS: Check hier de reis naar het protest toe!

https://video.vice.com/nl/video/black-pride-de-dubbele-strijd-van-naomie-pieter/5f2d54d1f488254680685933
Deze zaal is gecureerd door:
Naomie Pieter

Naomie Pieter (30) heeft een breed repertoire wat betreft haar activisme. Ze is een van de woordvoerders van Kick Out Zwarte Piet, en organiseert onder de naam Pon di Pride evenementen voor biculturele lhbt’ers. Ook in haar werk als choreograaf staat ze (letterlijk) op de barricades. Als uitgesproken zwarte queer vrouw strijdt Naomie zowel voor anti-racisme als de rechten van lhbt’ers, maar ze heeft het sterke gevoel dat lhbt’ers van kleur worden genegeerd. Twee jaar geleden richtte ze daarom Black Queer & Trans Resistance NL mede op, waarmee ze witte lhbt’ers en de zwarte gemeenschap wil wakker schudden. Sinds dit jaar heeft ze Black Pride (NL) mede opgericht

FILTERS
Sorteren op:


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam