Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Black Queer Love : Adwoa Rose Sarpong & Comfort Esther Kondehson

Wat betekent het voor jou om Black & LGBTI+ te zijn?

Adwoa:

Ik zou niet zijn wie ik ben als ik een witte hetero was. Dus samen met het feit dat ik een vrouw ben, ben ik erg trots op het feit dat ik zwart ben en queer. Ik heb weerstand ondervonden van mensen om me heen (binnen de zwarte gemeenschap) met betrekking tot mijn seksualiteit. Dit slaat me vaak in het gezicht. Helaas ervaar ik mijn leven, als zwart en queer, niet als pijnvrij en volledig beschermd/veilig.

Wat betekent Black Queer Love/Magic voor jou?

Extreem krachtig. Het feit dat ik een relatie heb met een andere vrouw van kleur tilt ons beiden geestelijk en spiritueel op. Ik voel me geliefd, verzorgd, gehoord en begrepen op zo’n oprechte en diepe manier.

Hoe ziet Black Queer Healing er voor jou uit? Hoe doe je het?

Ik heb geaccepteerd dat genezing van binnenuit moet komen. Het is gemakkelijk om genezing van anderen te zoeken. Maar de zwarte en de queer gemeenschap liggen vaak ver uit elkaar. Er zijn racistische queers en er zijn homofobe zwarte mensen. In mij is het de combinatie van zowel zwart als queer zijn die vrede en liefde nodig heeft. Dus kom ik tot de conclusie dat het proces van genezing in mij en mijn levensstijl moet circuleren.

De omgeving heeft een grote invloed op die circulatie. Het is onvermijdelijk dat er racisme en homofobie naar me toe kan worden gegooid zodra ik mijn voordeur verlaat. Ik heb dus al op jonge leeftijd geleerd om stevig in mijn lichaam en geest te staan om te voorkomen dat mijn ‘genezingscirculatie’ wordt verstoord door invloeden van buitenaf.

Deze fotoserie is een samenwerking tussen fotograaf Leonel Piccardo & Naomie Pieter voor de lancering van de mensenrechtenbeweging Black Pride (NL).


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity Het huis van Amsterdam