Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Avondklokjesconcert

Iedere avond Instagramconcertjes door musici van het Concertgebouworkest

Onder het motto Stay in, stay tuned streamt het Concertgebouworkest vanaf zaterdag 23 januari iedere avond om 21.00 uur een kort concertje met kamermuziek via Instagram Live. Met deze dagelijkse muzikale momenten op instagram.com/Concertgebouworkest wil het orkest troost bieden aan alle Nederlanders zolang de avondklok geldt.

Op zaterdag 23 januari gaat Stay in, stay tuned van start met het eerste deel van Beethovens Septet in Es groot, op. 20.

De musici van het Concertgebouworkest houden zich uiteraard aan de avondklok: de kamermuziek wordt overdag gespeeld en opgenomen.

Steeds vaker kamermuziek
Muziek in kleine bezettingen is de laatste maanden een steeds grotere rol gaan spelen bij het Concertgebouworkest, naast de reguliere symfonische concerten. Zo klinkt op de meeste zondagmiddagen kamermuziek door orkestleden op NPO Radio 4: zolang er geen live-concerten kunnen worden gegeven, omlijst AVROTROS de in Het Concertgebouw opgenomen programma’s van het orkest met interviews en kamermuziek live vanuit de Amsterdamzaal.

door Romy Verstoep


Onze
partners

Soundtrackcity Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West