Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding

Karate op een bal

In maart zou ik mijn eerste internationale karatewedstrijd hebben in Duitsland. Aan die wedstrijd zouden wel 1.400 deelnemers meedoen. Maar ja, toen kwam corona om de hoek kijken en verviel de wedstrijd en vervielen ook de trainingen. Ik ging thuis aan de slag.

Als snel kwam mijn Karateschool Fightin’Nabil met creatieve oplossingen. Zij stelden voor om vanuit de club mee te doen aan een digitale karatewedstrijd. Het zijn bijzondere tijden… dus er gebeuren ook veel bijzondere dingen. En zo deed ik in mei mee aan mijn eerste internationale wedstrijd, online. Welke ook nog eens de eerste e-Kumite wedstrijd ter wereld was. (‘e’ staat voor online en ‘Kumite’ is eigenlijk het Japanse woord voor sparren.)

Inmiddels heb ik vier toernooien achter de rug vanuit Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Nederland. Ik heb twee keer brons gewonnen en drie keer zilver.

Tijdens een online wedstrijd laat je voor 30 seconden je mooiste technieken op een target op hoofdhoogte zien. Dat mogen trappen en stoten zijn, maar je mag het target niet raken. Je filmpje wordt vergeleken met die van een toegewezen tegenstander. Als je van die tegenstander wint, ga je door naar een volgende ronde. Allemaal net zoals in een echte karatewedstrijd! Je filmpje wordt beoordeeld door internationaal bekende scheidsrechters en coaches.

Ik vind het super leuk om mee te doen aan dit soort wedstrijden, want zo kun je toch strijden tegen andere landen. Dit soort wedstrijden zijn namelijk tegen de hele wereld! Het kan dus zijn dat je tegen bijvoorbeeld Amerika, Japan of Oekraïne moet. Ook is het natuurlijk leuk om te zien waar iedereen filmt, want het kan overal! In de woonkamer, in de tuin of op het schoolplein bijvoorbeeld.

De online wedstrijden zijn nog niet afgelopen, want eind juli organiseert mijn club Fightin’ Nabil ook een online wedstrijd! De online Amsterdam Cup. Dit was anders ook een hele grote wedstrijd hier in Amsterdam… Maar nu dus eigenlijk over de hele wereld!

Inmiddels trainen we met onze club alweer buiten en deze weken gaan we ook weer binnen aan de slag. Maar de digitale wedstrijden hebben ervoor gezorgd dat ik ook in tijden van corona mijn karatetechnieken heb kunnen verbeteren en dat ik mij heb kunnen meten met internationale wedstrijdkarateka’s. Bovendien heb ik iets heel nieuws geleerd ‘Karate op een bal’.

door Imane Valk


Onze
partners

met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam Soundtrackcity