Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video

CORSO NOORD-I: Hannie geeft Janko een wandelend éénmansbloemencorso

DE MODESTRAAT GEEFT AMSTERDAM-NOORD CORONA-PROOF BLOEMEN CORSO’S CADEAU!
Wat is een corona-proof bloemencorso? In tijden van corona zijn grote evenementen voorlopig van de baan, dus ook de grote bloemencorso’s waar Teun Castelein en zijn kompaan en flower-powerhouse Sasja Strengholt liefhebbers van zijn. Dus besloten ze tot actie over te gaan en bedachten ze mini-corso’s – aangepast aan de COVID-19 maatregelen – die ze samen met broed- en cultuurplaats de Modestraat en de vrijwilligers daar realiseren. Inwoners van Amsterdam-Noord kunnen contact opnemen om te laten weten welke andere Amsterdam-Noorderling een corso als cadeau verdient.

OVER CORSO NOORD-I, CORSO NOORD-II en CORSO NOORD-III
Teun Castelein en Sasja Strengholt zijn inmiddels met drie bloemensculpturen door Amsterdam-Noord getrokken. De eerste (dit filmpje) was een boomlange, mensachtige bloemenfiguur. Hannie Zijlstra overhandigde dit éénpersoonsbloemencorso aan Janko Spreitzer, om hun goede vriendschap te vieren.

Het tweede corso (ook hier ingezonden) was een met gerbera’s overdekte kameelachtige constructie voor twee personen, met de verplichte 1m50 tussen de twee performers. Met Pim Jaburg hebben Teun en Sasja de vierbultige kameel onder het balkon van Zwaan van Dam gezet. Omdat Pim haar zo’n fijne collega vindt én omdat ze al een hele tijd thuis van corona aan het herstellen is.

Het derde corso was de Bruiloft-editie, waarin Lieke Maas haar vrienden Jemma Land en Frank van der Gelt een levend koraalbloemencorso cadeau doet. Als surprise extra-ordinaire, speciaal omdat Frank en Jemma hun huwelijksdag vanwege de COVID-19 maatregelen drastisch moesten aanpassen. [Dit filmpje is dd 4/6/20 nog in de maak, komt eraan!]

OVER CASTELEIN & STRENGHOLT
Teun Castelein [1980, Roelofarendsveen] is kunstenaar heeft een hele reeks aan ondernemersavonturen op zijn naam staan. Hij noemt zichzelf een ‘eenmansconglomeraat’, dat de ambitie heeft om vanuit Amsterdam de wereld te veroveren. Zijn werk is een zoektocht naar de overlevingskansen voor het menselijke en het artistieke in een vrije markt.
www.teuncastelein.com

Sasja Strengholt [1973, Utrecht] is kostuumontwerper, creëert performances en construeert droomwerelden. Onder de naam Deux d’Amsterdam ontwikkelt ze al twintig jaar vanuit haar studio in Amsterdam-West artistieke, theatrale en dramatische kostuums en voorstellingen. Het creatieve werk van non-conformist Sasja is gebaseerd op visie, verwondering en kleur, wat uitmondt in gewaagde artistieke statements in een herkenbaar en eigen handschrift.
www.deuxdamsterdam.nl

OVER DE MODESTRAAT
Bij broed- en cultuurplaats de Modestraat op de Buikslotermeerweg in Amsterdam-Noord gaan het programma, de gesprekken en de ontmoetingen over identiteit. De deuren staan open voor alle inwoners van de buurt, en voor hun vrienden van elders. Ons artistieke programma gaat over het alledaagse leven in een roerig en kleurrijk stadsdeel. We werken samen met professionele kunstenaars en betrekken zoveel mogelijk buurtgenoten uit alle hoeken van de gemeenschap in Amsterdam-Noord bij onze creatieve projecten. We zetten de verbeelding in als middel om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.
www.broedstraten.nl/modestraat

MEEDOEN EN MEEDENKEN?
Ben je een Amsterdam-Noorderling en wil je bij de Modestraat samen met Teun Castelein en Sasja Strengholt meedenken over een solo-corso en dat aan een bijzonder iemand cadeau geven? Stuur dan een mail naar Merel Verbrugge: communicatie@broedstraten.nl.

Perscontact Modestraat : Merel Verbrugge, communicatie@broedstraten.nl, +31 6 24 55 93 28

Met dank aan het VSB fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

modestraat | buikslotermeerplein 15-17 | 1025 ES | amsterdam-noord | www.broedstraten.nl/mode

door Collab van kunstenaars Castelein & Strengholt en stichting de Modestraat in Amsterdam-Noord


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam