Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Wij doen mee!Amsterdam-West in lockdown


Hoe komen we de coronatijd door en hoe kunnen we anderen blijven inspireren? Door te schrijven, schilderen, zingen, boksen, theater te maken of met de hond te wandelen. Met de videoserie Wij doen mee! vertellen twintig bewoners van Amsterdam-West waar zij ze de kracht vonden om vol te houden en wat dat hen uiteindelijk heeft opgeleverd.

Creativiteit is de rode draad in bijna alle verhalen. De deelnemers, jong en oud, hebben slimme oplossingen bedacht om met elkaar in contact te blijven; zij zetten deze tijd in als inspiratiebron voor creativiteit. En natuurlijk wordt er ook gefantaseerd en vooruitgekeken; bijvoorbeeld over de rollerdisco die straks weer open mag.

Tijdens de tweede golf heeft het ZID Theater verschillende mensen uitgenodigd om hun persoonlijke belevenissen en motivaties uit de coronatijd te delen. ZID heeft een sterke band met de omwonenden en zet daarom buurtgenoten in hun kracht binnen deze videoreeks.

Wij doen mee! is gerealiseerd met dank aan Stadsdeel West.

met dank aan: Gemeente Amsterdam West
Deze zaal is gecureerd door:
Lot Wuisman (ZID Theater)

Lot Wuisman rondde twee jaar geleden haar master Filmstudies af en werkt nu als producent bij het ZID Theater. Hoewel ze haar hart heeft gevolgd richting de podiumkunsten, is haar affiniteit voor film bijzonder handig gebleken tijdens de coronacrisis. Toen alles online verplaatst moest worden, en zelfs voorstellingen op video werden vastgelegd, kwamen haar twee grote liefdes samen. Ze voelt zich vereerd om samen met theatermaker Daan Bosch deze videoreeks te mogen maken voor het ZID Theater.

ZID Theater – City Art & Performance Center is een culturele organisatie, gevestigd in Amsterdam. ZID produceert het jaarlijkse ExploreZ festival, multidisciplinaire voorstellingen en realiseert projecten samen met kunstprofessionals, urban-talents en stadsbewoners. ZID is stedelijk, landelijk en internationaal werkzaam. ZID heeft haar eigen plek in de Kolenkitbuurt, op de grens van Amsterdam-West en Nieuw-West. ZID is een werkplaats, urban talents ‘ontwikkelplek’, podium en verbinder!


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity