Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Your Foamlogo Foam

Museumeducatie in tijden van corona


Ook de educatieprogramma’s van musea worden beïnvloed door het coronavirus. Voor de mbo-studenten die in het kader van het educatieprogramma Your Foam een evenement organiseerden rondom de tentoonstelling On Earth – Imaging, Technology and the Natural World, veranderde er veel als gevolg van het virus. Niet alleen moest het evenement er plotseling heel anders uit komen te zien, de studenten gingen zich ook opnieuw verhouden tot de kunstwerken en installaties in de tentoonstelling in Foam. Beluister in deze zaal hun ervaringen en hoor hoe corona een educatieproject veranderde in een verademing; een kleinschalig evenement met een groots gevoel.

***

Om het vaste educatieaanbod voor MBO-studenten meer verdieping te geven, is Foam in 2019 het project Your Foam gestart. Voor Your Foam is Foam een nauwe samenwerking aangegaan met de mbo-opleiding Media en Redactie van het ROC van Amsterdam en de opleiding Mediamanager van het Mediacollege Amsterdam. Door middel van een programma voor het vak Burgerschap én een individueel traject voor mbo-studenten hoopt Foam te investeren in een duurzame relatie met mbo-opleidingen en individuele studenten.

Vanaf januari 2020 is er, als onderdeel van Your Foam, een projectgroep gestart van tien mbo-studenten. In dit project kregen ze een reeks masterclasses van Foam en van samenwerkingspartner CJP op het gebied van evenementorganisatie. In deze masterclasses werkten de studenten toe naar hun evenement Where is my nature? dat op 3 juli 2020 plaatsvond en geheel door hen bedacht, gecoördineerd, georganiseerd en geproduceerd werd. Naar aanleiding van de toenmalige hoofdtentoonstelling On Earth – Imaging, Technology and the Natural World, hebben de studenten een routing door het museum ontwikkeld waarin de bezoekers met al hun zintuigen werden uitgedaagd om het thema natuur te duiden.

Voor het evenement maakten de studenten gebruik van de sociale mediakanalen van Foam en het landelijke netwerk van de MBO Card van CJP om een zo groot mogelijk bereik te genereren.

***

Your Foam werd mogelijk gemaakt door Fonds 21 en Lerak Foundation.

Your Foam is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het ROC van Amsterdam, Mediacollege Amsterdam en CJP.

Foam wordt ondersteund door de BankGiro Loterij, De Brauw Blackstone Westbroek, Foam Members, Gemeente Amsterdam, Olympus en de VandenEnde Foundation.
logo Foam

Deze zaal is gecureerd door:
Foam


Onze
partners

Het huis van Amsterdam Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West