Filteren

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Your Foam
Afgelopen jaar is Foam het project Your Foam gestart met de bedoeling om het vaste educatie aanbod uit te breiden en beter aan te laten sluiten op het mbo door in te gaan op het vak Burgerschap. Dit deed Foam door een programma samen te stellen waarin de studenten uitgedaagd werden zich te verhouden tot maatschappelijke thema’s.

Foam heeft tijdens Your Foam een nauwe samenwerking met de mbo-opleiding Media en Redactie van het ROC van Amsterdam en de opleiding Mediamanager van het Mediacollege Amsterdam. In deze samenwerking werden twee lessenseries ontwikkeld die aansloten bij het vak Burgerschap. De studenten uitten hun mening door gebruik te maken van beeld en tekst en presenteerden zichzelf. In 2020 konden studenten, die reeds hadden deelgenomen aan de lessenseries, zich individueel opgeven voor het vervolgtraject. In dit traject kregen ze een reeks masterclasses van Foam en van samenwerkingspartner CJP op het gebied van evenementorganisatie. In deze masterclasses werkten de studenten toe naar een evenement dat eind april 2020 plaatsvond en geheel door hen bedacht, gecoördineerd, georganiseerd en geproduceerd werd. Voor het evenement maakten de studenten gebruik van het landelijke netwerk van de MBO Card van CJP om een zo groot mogelijk bereik te genereren.

In deze zaal kun je verschillende aspecten van dit project ontdekken; wie waren de deelnemers, wat waren hun ervaringen en hoe zag het evenement eruit waar ze de afgelopen maanden naar toe hadden gewerkt.

Your Foam wordt mogelijk gemaakt door Fonds 21 en Lerak Foundation.

Your Foam is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het ROC van Amsterdam, Mediacollege Amsterdam en CJP.

Foam wordt ondersteund door de BankGiro Loterij, De Brauw Blackstone Westbroek, Foam Members, Gemeente Amsterdam, Olympus en de VandenEnde Foundation.
Deze zaal is gecureerd door:
Foam


Onze
partners