Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

Afbeelding Stichting NDSM-werf

WHAT IS STRESS? IT’S WORRYING ABOUT SOMETHING IN THE FUTURE, ART IS NOW

Op initiatief van het bestuur van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae op het Rokin is een groot deel van de pui van het gebouw hermetisch dichtgetimmerd. Op die façade plaatst Arti elke twee weken wisselende quotes / teksten/ kunstuitingen zolang Arti nog gesloten is. Arti communiceert met deze uiting dat Arti weliswaar geheel volgens de richtlijnen van het RIVM gesloten is maar dat het maken en propageren van kunst onvermoeid doorgaat.

Afgelopen twee weken was het eerste werk op de gevel te zien. Frans Franciscus, kunstenaar en bestuurslid van Arti, droeg de eerste uitspraak aan: ‘WHAT IS STRESS? IT’S WORRYING ABOUT SOMETHING IN THE FUTURE, ART IS NOW’, een quote van David Hockney uit een interview met hem in The Guardian van 4 april jl.

Vanaf maandag 18 mei toont de gevel ART = LIFE = ART, een initiatief van bestuursvoorzitter en kunstenaar Babeth M. VanLoo. Voor dit project geven vijf vrouwelijke kunstenaarsleden van Arti een reactie in beeld op de huidige tijd.

Op de dichtgetimmerde pui van Arti zullen tot dat Arti weer opent elke twee weken wisselende kunstuitingen te zien zijn. Volgens de laatste berichtgeving, mag Arti haar deuren weer openen op 2 juni.

Fotografie: Frans Franciscus

door Mirjam Taverdin


Hoe kunnen tussenruimtes dienen als nieuwe of tijdelijke plek voor kunst en interactie? Nu culturele instellingen noodgedwongen gesloten zijn of maar heel beperkt open mogen zijn worden tussenruimtes als deuren en raamkozijnen ingezet als podium. Een plek die hier toegeëigend wordt en die speelt met de voorgeschreven regels. Gesloten, maar toch open voor gedachtenuitwisseling, interventies en kunst in de breedste zin.

Door Stichting NDSM-werf


Onze
partners

Het huis van Amsterdam met dank aan: Gemeente Amsterdam West Soundtrackcity