Filters

Wis alle filters

Op onderwerp

Op medium

video AT5

Corona heeft nog veel impact op Amsterdammers

19 september 2020

De coronamaatregelen hebben nog steeds veel impact op het dagelijks leven van Amsterdammers. Handen wassen en niezen in de elleboog is nog goed te doen, sommige andere maatregelen blijken lastiger na te leven.

Teun was onlangs op een crematie. En daar merkte hij hoe moeilijk het is afstand van elkaar te houden op zo’n moment. “Het is zo gevoelloos om elkaar dan niet even een hand op de schouder te leggen.”

Ook de 26-jarige Raoul uit de Jordaan signaleert hoe moeilijk het is om afstand te houden op dit soort bijeenkomsten. “Bij een bruiloft wordt er ook vaak al gedronken. Zodra er al een paar wijntjes in gaan, zie je toch dat mensen veel minder bewust zijn dat corona er überhaupt nog is.”

Nachtclubeigenaren hebben plannen ingediend om toch open te kunnen gaan. Zo denken zij met een goede ventilatie, strenge gezondheidschecks en wellicht ook een leeftijdsgrens toch veilig open te kunnen. Een meerderheid van het AT5-panel (55%) zegt dergelijke experimenten wel te zien zitten.

“Als zij open denken te kunnen met extra maatregelen, zoals een controle aan de deur, is dat denk ik goed”, zegt Teun. Zijn 26-jarige stadgenoot uit de Jordaan is het daar niet mee eens. Raoul vreest dat als nachtclubs weer open gaan, het aantal besmettingen op die plekken juist toe zal nemen, omdat het simpelweg niet te doen is het virus buiten de deur te houden.

door AT5


Onze
partners

Soundtrackcity met dank aan: Gemeente Amsterdam West Het huis van Amsterdam